Hokej na ZOH: Rusové jdou do finále, rozhodly nájezdy!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. února 2022 16:56

Olympijský hokejový turnaj zná jména obou finalistů. Finy, kteří ráno porazili Slovensko 2:0, doplnili Rusové. O jejich semifinálovém vítězství nad Švédskem rozhodly nájezdy.

Druhý semifinálový zápas byl mimořádně vyrovnaný a z obou stran opatrný. Švédové ostatně již ve čtvrtfinále podali takticky vyzrálý výkon, když si na jediné dva góly zápasu proti Kanadě počkali až do třetí třetiny. 

Tentokrát museli dotahovat ztrátu, protože se jim nevydařil vstup do druhé třetiny. Slepyševovi se povedl výpad do útoku, přebruslil obránce a tváří v tvář brankáři se nemýlil.

Švédové se tak ve třetí části museli vrhnout do útoku a štěstí jim přálo. V sedmačtyřicáté minutě vyrovnal jejich kapitán Anton Lander. V základní hrací části už branka nepadla a utkání tak muselo do prodloužení. Ani v něm se však skóre nepohnulo.

Ve druhé sérii nájezdů se ujali vedení Tre Kronor zásluhou Wallmarka. Vzápětí sice srovnal stav Gusev, ale úspěšný byl i Nordström. Jakovlev dokázal v páté sérii vyrovnat a rozhodnout mohl Lander. Ruského brankáře ale nepřechytračil. V osmé sérii pak rozhodl Arsenij Gricjuk. 

Témata: hokej Olympijské hry 2022 Hokej MS RUS Tým