Program OH 2022 na víkend: Získá Česko první medaili?

Olympijské hry, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2022 9:50

V pátek odstartovaly zimní olympijské hry v Číně, medailové boje tak mohou vypuknout naplno i za účasti českých sportovců. Kteří z nich se představí už o víkendu?

Právě v tuto chvíli můžete souběžně sledovat hned několik českých sportovců. Hokejistky hrají jeden z klíčových skupinových zápasů se Švédskem, biatlonisté vstoupili do klání smíšených štafet ve složení Jessica Jislová, Markéta Davidová, Mikuláš Karlík a Michal Krčmář.

Rychlobruslařky Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová zase závodí na trati 3000 metrů. V pravé poledne čeká skokanky na lyžích závod na středním můstku. Manželskou dvojici Paulových čeká po 13. hodině dnešní druhý zápas v curlingovém turnaji smíšených dvojic.

V neděli je od 4 hodin ráno na programu královská disciplína alpského lyžování, tedy sjezd mužů za účasti Jana Zabystřana. Paulovy čekají od dvou a sedmi hodin další dvě utkání.

Premiéra na hrách čeká během druhého víkendového dne také české skokany na lyžích. Do soutěže může vstoupit hned čtveřice v čele s Romanem Koudelkou. 

Témata: Olympijské hry 2022 olympiáda