Krejčíková a Siniaková otočily finále a vyhrály Australian Open

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. ledna 2022 11:44

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály tenisové Australian Open. Ve finále úvodního grandslamu sezony nasazené jedničky otočily nepříznivý vývoj a porazily brazilsko-kazašský pár Beatriz Haddadová Maiaová, Anna Danilinová.

Český pár na cestě do finále neztratil ani set, ale dnes se proti překvapení turnaje dostával do hry pomaleji. Soupeřky nastoupily bez respektu, byly aktivní a méně chybovaly.

Ve třetí hře ztratily Češky při podání Siniakové servis a následně prohrávaly 2:4. Pak otočily na 5:4, jenže v jedenáctém gamu přišly o podání znovu a na returnu odvracely ztrátu setu. Ještě si vynutily tie-break, ale v něm ztratily prvních šest výměn a pak jen zkorigovaly na 3:7.

Poprvé v zápase se olympijské vítězky dostaly do výraznějšího vedení v úvodu druhé sady, kdy hned Brazilce Haddadové Maiaové sebraly podání, a náskok brejku udržely až do konce. Ubojovaly i šestou hru, kdy Krejčíková udělala dvě dvojchyby za sebou a musely odvracet brejkbol.

Outsiderky finálového duelu dál vzdorovaly a v rozhodující sadě měly jako první šanci na brejk, protože Siniaková udělala ve čtvrté hře tři dvojchyby. Češky s vypětím sil podání udržely a získaly převahu na kurtu i díky tomu, že Krejčíková hrála svou nejlepší pasáž ve finále. Dostaly se do vedení 5:2, ale napoprvé duel nedopodávaly. Uspěly až v desáté hře při podání Krejčíkové.

Závěrečná výměna byla plná vysokých úderů z obou stran, přičemž ten poslední z rakety Krejčíkové dopadl k základní čáře a Danilinová na něj nedosáhla. 

Témata: Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková