Biatlon: Česká štafeta skončila hluboko v poli poražených

Michal Krčmář (biatlonista) 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. ledna 2022 17:23

Štafeta biatlonistů Adam Václavík, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký, Michal Krčmář musela na Světovém poháru v Ruhpoldingu na pět trestných okruhů a skončila hluboko v poli poražených osmnáctá. Závod na 4x7,5 km vyhrálo Rusko.

Podobně jako v páteční štafetě žen se propadl český tým už na prvním úseku. Václavík musel po střelbě ve stoje na tři trestné okruhy a předával na předposledním 23. místě. Karlík se třemi dobitími na stojce dokázal trestnému okruhu vyhnout, Štvrtecký ale přidal další dvě trestná kola a štafeta opět klesla do třetí desítky.

Finišman Krčmář absolvoval svůj úsek s dvěma dobitími a vytáhnul družstvo na osmnácté místo, které obsadilo na den přesně před rokem v Oberhofu. Navzdory nevydařenému závodu se střeleckou bilancí 5+11 udrželo Česko v pořadí zemí pozici, která mužům garantuje pět míst pro olympijské hry v Pekingu. Šanci na reparát budou mít Češi příští víkend v poslední štafetě před OH v Anterselvě.

Rusko zvítězilo s náskokem sedmi sekund před domácím Německem, jež předvedlo skvělou střelbu 0+2. Třetí bylo Bělorusko. Vítězové předchozích dvou štafetových závodů v sezoně Norové byli v oslabené sestavě a po zmatcích na střelnici hned na prvním úseku sedmí.

Témata: Biatlon Michal Krčmář (biatlonista)