Barbora Krejčíková si zahraje první kolo Australian Open v pondělí

Barbora Krejčíková 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. ledna 2022 12:54

Tenistka Barbora Krejčíková bude hrát první kolo Australian Open v pondělí. Finalistka turnaje v Sydney bude mít za soupeřku Němku Andreu Petkovicovou, s kterou se utkala jednou a loni ve druhém kole US Open vyhrála ve dvou setech.

Papírově nejtěžší soupeřku má Kateřina Siniaková, která se střetne s šestou nasazenou hráčkou a finalistkou Turnaje mistryň Anett Kontaveitovou z Estonska, s kterou prohrála čtyři z pěti zápasů. Markéta Vondroušová bude hrát s domácí Priscillou Honovou (223. WTA), jež před týdnem porazila v Adelaide překvapivě Kvitovou a na Australian Open dostala divokou kartu.

Tereza Martincová se utká při premiéře v hlavní soutěži Australian Open s Lauren Davisovou z USA (95.) a Marie Bouzková se pokusí připsat si teprve druhou výhru v hlavní soutěži dvouhry na grandslamovém turnaji proti hráčce z kvalifikace.

Zatím jediný český zástupce v mužské dvouhře Jiří Veselý má za soupeře na divokou kartu startujícího Stefana Kozlova z USA. Z kvalifikace mohou postoupit Tomáš Macháč a Jiří Lehečka.

Loňská vítězka Roland Garros Krejčíková bude hrát hlavní soutěž Australian Open ve dvouhře potřetí a v předešlých dvou letech došla do druhého kola. S Petkovicovou (72. WTA) se utkala jednou a loni ve druhém kole US Open vyhrála ve dvou setech.

Témata: Barbora Krejčíková