Biatlon: Markéta Davidová doplatila na tři střelecké chyby

Markéta Davidová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2021 12:58

Biatlonistka Markéta Davidová skončila v úvodním stíhacím závodu sezony Světového poháru ve švédském Östersundu šestnáctá poté, co udělala tři chyby na střelnici. Pro vítězství si z dvanáctého místa po sprintu doběhla Norka Marte Röiselandová. Muži museli ve štafetě na dvě trestná kola a skončili jedenáctí, vyhráli Norové.

Davidová si oproti sprintu polepšila o dvě místa. Dařilo se Jessice Jislové, která minula jen jeden terč a poskočila z 34. na 22. místo. Eva Puskarčíková minula dvakrát a posunula se o 17 míst na 41. pozici. Tereza Vinklárková absolvovala osm trestných kol a obsadila 58. příčku.

Jen při první zastávce na střelnici mířila Davidová přesně a jela desátá. Poté ale pokaždé udělala jednu chybu. "Za tři je moc, na druhou stranu to byly jenom jedničky, nebyla to žádná prasárna. Chtěla jsem zastřílet nulu. O to víc mě mrzí, že ty rány byly zbytečný, protože na nulu to bylo. Ale nezvládla jsem to," řekla České televizi.

"Mrzí mě dvě rány vstoje, jedna byla těsná dole, jedna dál, ale o ní vím. O té vleže nevím, ale přišla mi, že by mohla spadnout, ale nespadla," uvedla Davidová. Za vítěznou Röiselandovou zaostala v cíli o 1:39 minuty.

Témata: Markéta Davidová