Filip Salač si nedokázal udržet pozici, dojel desátý!

Filip Salač

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

24. října 2021 13:26

Český motocyklista Filip Salač obsadil v závodě Moto3 na okruhu v Misanu desáté místo. Velkou cenu regionu Emilia-Romagna vyhrál navzdory startu ze čtrnácté příčky italský jezdec Dennis Foggia a zdramatizoval boj o titul.

Devatenáctiletý Salač tři poslední závody nedokončil a naposledy v Austinu nedojel kvůli těžkému pádu. V Misanu se však na trať vrátil ve formě, a i když se po startu z druhého místa postupně pořadím propadl, připsal si první body od srpnové Velké ceny Británie.

Foggia, na kterého Salač ztratil 6,8 sekundy, zvítězil s náskokem tří desetin před Jaumem Masiou ze Španělska. Dvacetiletý italský jezdec si připsal páté vítězství v sezoně. Navíc prodloužil sérii umístění na stupních vítězů na šest závodů, během nichž byl třikrát první, dvakrát třetí a jednou druhý.

Foggia díky úspěšné sérii zdramatizoval boj o titul a dva závody před koncem mistrovství světa ztrácí na prvního Pedra Acostu 21 bodů. Španělský lídr v Misanu dojel díky zlepšení závěru na třetí příčce a na pódium se vrátil po pěti závodech.

 

Témata: Filip Salač