Václav Chaloupka Česku po 44 letech vrátil zlato! Je mistrem světa!

Václav Chaloupka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

26. září 2021 16:29

Václav Chaloupka získal jako první český kanoista od roku 1977 titul mistra světa ve vodním slalomu. Úřadující světový šampion do 23 let triumfoval v Bratislavě.

Bronz vybojovala při premiérovém startu ve finále seniorského šampionátu kanoistka Gabriela Satková. Stříbrný olympijský medailista z Tokia Lukáš Rohan přidal sedmé místo.

Čeští kanoisté zvládli finále, v němž závodníci hodně chybovali, jako jediní bez trestného dotyku branky. Bronzový medailista z loňského ME Chaloupka zajel na rozdíl od semifinále čistě, domácího favorita Alexandera Slafkovského porazil o 15 setin sekundy a postaral se o první medaili českého kanoisty na MS od bronzu Stanislava Ježka 2006 v Praze. Třetí skončil Němec Franz Anton.

Devatenáctiletá Gabriela Satková, která jela v Bratislavě o medaile jako jediná z českých reprezentantek, předvedla stejně jako v semifinále čistou jízdu. Loňskou mistryni Evropy o ještě lepší umístění připravilo zaváhání v posledních brankách.

V semifinále na šampionátu v Bratislavě ztroskotaly čerstvá vítězka Světového poháru Tereza Fišerová i všestranná Martina Satková, která na MS kombinuje slalom a sjezd. Mezi muži se do finále nevešel Vojtěch Heger, který doplatil na padesátisekundovou penalizaci na dvacáté brance.

Témata: Václav Chaloupka