Vodní slalom: Finále mistrovství světa překvapivě bez Čechů! Navzdory OH neuspěli!

Vavřinec Hradilek

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. září 2021 13:04

Finále závodu kajakářů bude na mistrovství světa ve vodním slalomu překvapivě bez českého zastoupení. A to i navzdory olympijskému úspěchu!

V semifinále v Bratislavě vypadli olympijský šampion Jiří Prskavec, vítěz Světového poháru a úřadující mistr Evropy Vít Přindiš i stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 Vavřinec Hradilek. Kajakářka Antonie Galušková skončila při své premiéře na seniorském mistrovství světa šestá.

Galušková jako jediná česká zástupkyně v dnešním finálovém programu zvládla jízdu s jedním dotykem branky a od stupňů vítězů ji dělilo 3,39 sekundy. Titul v Bratislavě vybojovala Ricarda Funková, která navázala na olympijské zlato z Tokia. Německý úspěch podtrhla ziskem stříbrné medaile Elena Apelová. Třetí místo obsadila Kimberley Woodsová z Velké Británie.

V semifinále vypadly olympionička Kateřina Minařík Kudějová a Lucie Nesnídalová. Semifinálovým sítem neprošly ani obhájkyně titulu Eva Tercejlová ze Slovinska a trojnásobná mistryně světa Jessica Foxová z Austrálie.

Obhájce světového titulu Prskavec nastupoval po 19. místě v kvalifikaci jako první z českých závodníků a po nepříliš vydařené jízdě se zařadil na šestou příčku se značnou ztrátou na nejlepší. Od finálové desítky ho nakonec dělilo jen pět setin.

Témata: Kajakáři Vavřinec Hradilek (kajakář)