Vuelta 2021 odstartovala. Závodí i tři Češi!

Zdeněk Štybar, český profesionální silniční cyklista a cyklokrosař. Foto: Thomas Ducroquet

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. srpna 2021 18:26

V Burgosu na severu Španělska odstartovala cyklistická Vuelta, která uzavře závody Grand Tours v tomto roce. Na startu byla i trojice českých silničních hvězd: Zdeněk Štybar a Josef Černý ze stáje Deceuninck-Quick Step a také Jan Hirt z Intermarché-Wanty-Gobert.

V porovnání s minulou sezonou narušenou pandemií koronaviru se letošní 76. ročník jede opět v plném rozsahu 21 etap a také obvyklém termínu na přelomu srpna a září.

Celková délka trasy z Burgosu do Santiaga de Compostela, kde 5. září závod zakončí rovněž časovka jednotlivců, je 3417 kilometrů. Na programu je osm rovinatých, sedm horských a čtyři kopcovité etapy.

Zatímco Hirt má v sezoně za sebou z třítýdenních etapových podniků už Giro d'Italia, pro Štybara s Černým bude Vuelta letos jedinou Grand Tour. Štybar se na ní představí již pošesté, Hirt potřetí a Černý ji okusí poprvé.

Vuelta je  příležitostí k nápravě i pro Rogliče, a to za Tour de France. Jednatřicetiletý závodník stáje Jumbo-Visma moc toužil zúčtovat s krajanem Tadejem Pogačarem, jenž ho loni o celkově prvenství připravil. Letošní Tour však kvůli pádu nedokončil.

Témata: Vuelta Zdeněk Štybar Jan Hirt