Lionel Messi v slzách!

Lionel Messi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. srpna 2021 10:29

Lionel Messi v slzách potvrdil odchod z Barcelony po 21 letech. V katalánském klubu musel skončit kvůli finančním pravidlům španělské ligy. Svoji další budoucnost čtyřiatřicetiletý argentinský fotbalista na tiskové konferenci zatím nepřiblížil. Podle médií je blízko angažmá v Paris St. Germain.

"Je to těžké, rok a půl hrajeme bez fanoušků. Chtěl jsem se rozloučit náležitě. Barceloně jsem dal všechno od prvního do posledního dne. Jednoho dne se sem vrátím, je to náš domov a slíbil jsem to dětem. Chci pomoci tomuto klubu, aby byl nejlepší," řekl v emotivním proslovu Messi.

"Jsem opravdu smutný, protože jsem nechtěl odejít. Miluju Barcelonu a přál jsem si zůstat. Nemůžu být pyšnější na to, co jsem v tomto městě dokázal a zažil. Děkuju všem, kteří nám pomohli. Vyrůstal jsem s hodnotami tohoto klubu. Snažil jsem se chovat skromně a s respektem. Doufám, že vedle všech vyhraných trofejí po mně v klubu zůstane i tohle," konstatoval Messi, s nímž se před stadion Camp Nou přišly rozloučit stovky fanoušků.

Na odchodu z katalánského klubu byl už před rokem po skončení sezony 2019/20, v níž Barcelona zůstala bez trofeje a ve čtvrtfinále Ligy mistrů utrpěla debakl 2:8 od Bayernu Mnichov. Tehdy Messiho nespokojenost s vedením klubu vyvrcholila žádostí o odchod zaslanou faxem.

Témata: Lionel Messi