Čeští olympionici mají vlajkonoše: Nebude jen jeden, jak bývá zvykem!

Petra Kvitová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. července 2021 19:10

Zítra oficiálně začnou o rok odložené olympijské hry v japonském Tokiu. Čeští olympionici už si zvolili svého vlajkonoše pro páteční slavnostní zahájení. Tentokrát nebude jen jeden.

Česká olympijská výprava měla konečně příjemnější starosti, konkrétně volbu vlajkonoše. Sportovci nakonec vybrali hned dvojici svých kolegů, jednoho muže a jednu dámu.

Není přitom pochyb, že jde o výrazné osobnosti. Vlajku ponesou tenistka Petra Kvitová, dvojnásobná wimbledonská a několikanásobná fedcupová vítězka, a basketbalista Tomáš Satoranský, hráč Chicago Bulls a tahoun reprezentačního týmu, který se senzačně probojoval na olympiádu.

Honestly am still speechless after being told about this. I will carry that flag with so much pride tomorrow ❤️🇨🇿 https://t.co/MyHE5PvEif

— Petra Kvitova (@Petra_Kvitova) July 22, 2021

"Upřímně, stále nenacházím slov poté, co mi to bylo oznámeno. Zítra ponesu vlajku s velkou hrdostí," vzkázala na twitteru Kvitová.

Výprava jinak řeší spíše velké nepříjemnosti. Dnes se už u třetího sportovce potvrdila nákaza koronavirem. Plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková se tak her nezúčastní. 

Témata: Petra Kvitová Tomáš Satoranský (basketbalista) Olympijské hry 2021 (Tokio)