Barbora Krejčíková si zahraje finále Prague Open proti Martincové!

Barbora Krejčíková po výhře v semifinále Roland Garros. 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2021 16:01

Tenisový turnaj Prague Open uvidí po šesti letech české finále. O titul si v pražské Stromovce zahrají vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková a Tereza Martincová. Zápas začne v neděli v 11:00.

Krejčíková v semifinále porazila 6:1, 6:2 Wang Sin-jü z Číny, Martincová si poradila 6:3, 6:4 s Greetje Minnenovou z Belgie a postoupila do prvního finále v kariéře. Naposledy si dvě české tenistky o titul v Praze zahrály v roce 2015, kdy Karolína Plíšková zdolala Lucii Hradeckou.

Hradeckou tentokrát čeká finále čtyřhry, ve kterém se představí s Marií Bouzkovou. V dnešním semifinále porazily 6:3, 6:4 americko-australskou dvojici Asia Muhammadová, Storm Sandersová a ve finále, v němž je čekají turnajové jedničky Slovenka Viktória Kužmová a Srbka Nina Stojanovičová, si zahrají o druhý společný titul. Hradecká má na kontě 25 deblových triumfů včetně dvou grandslamů, Bouzková ve čtyřhře uspěla jen jednou.

Pětadvacetiletá Krejčíková nedala soupeřce z druhé stovky žebříčku Wang Sin-jü šanci a čeká ji čtvrté letošní finále a páté celkově. Po letošních triumfech na French Open a ve Štrasburku bude usilovat o třetí trofej.

Témata: Barbora Krejčíková tenis