Peter Sagan končí! Na Tour se mu letos opravdu nedařilo!

Peter Sagan

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. července 2021 17:50

Nejslavnější slovenský cyklista končí své působení na probíhající Tour de France. Peter Sagan se před dnešním pokračováním rozhodl odstoupit, údajně kvůli zranění. Pravdou však je, že se mu také moc nedařilo.

Už před startem čtvrteční 12. etapy slavného cyklistického závodu se na sociálních sítích objevila informace, že Sagan už do ní nenastoupí. Podle jeho stáje BORA - hansgrohe je důvodem odstoupení zranění kolene.

🚨 🇸🇰 @petosagan will not take to the start-line of the 12th stage!🚨 🇸🇰 @petosagan ne prendra pas le départ de cette 12ème étape ! #TDF2021 pic.twitter.com/WB1TjJoHVY

— Tour de France™ (@LeTour) July 8, 2021

Slovenské hvězdě se letos na Tour nedařilo, nepřidala ani jedno etapové vítězství a nebodovala ani v bodovací soutěži o zelený dres.

Sagan je vítězem 12 etap na prestižním závodě kolem Francie, naposledy uspěl před dvěma lety. Bodovací soutěž vyhrál celkem sedmkrát, je také trojnásobným mistrem světa.

Stáj Bora ale jeho odstoupení nemusela litovat dlouho. Dvanáctou etapu totiž po sólovém úniku vyhrál její závodník Nils Politt. 

Témata: Peter Sagan Tour de France