MS v hokeji 2021 je u konce! S kým budou hrát Češi za rok?

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. června 2021 12:33

Mistrovství světa v hokeji, které se po roční pauze způsobené koronavirem konalo v uplynulých dnech v Lotyšsku, je u konce. Mistry světa jsou Kanaďané, Češi odjeli z turnaje opět bez medaile. S kým bude hrát národní tým za rok?

Letos se ukázalo, že ani postup ze skupiny nelze brát jako úplnou samozřejmost. Do vyřazovacích bojů se vůbec nedostali Švédové, dokonce i vítězní Kanaďané čekali na potvrzení postupu do play-off do poslední možné chvíle.

Národní tým tak na příštím šampionátu, jehož pořadatelem je Finsko, má jistotu odehrání sedmi zápasů ve skupině B. Jejím dějištěm bude Tampere.

Jedno #mshokej včera skončilo, my už ale známe soupeře pro to další. Ve skupině B se ve finském Tampere potkáme s těmito týmy 👇 pic.twitter.com/rssAiVHPXs

— Hokejový nároďák (@narodnitym) June 7, 2021

Reprezentace se utká s domácím Finskem, Spojenými státy, Švédskem, Lotyšskem, Norskem, Běloruskem a Velkou Británií. Ze skupiny budou opět postupovat čtyři nejlepší.

V příštím roce to bude již deset let od zisku poslední medaile. Na titul mistrů světa pak čeští fanoušci čekají ještě o dva roky déle. 

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým