MS v hokeji 2021: Emoce trenéra Pešána. Co dělal při velkém obratu?

Filip Pešán předává během utkání pokyny.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. května 2021 13:00 | Aktualizováno: 28. května 2021 22:03

Národní tým visel po dvou třetinách čtvrtečního utkání se Švédskem nad propastí, hrozila blamáž v podobě konce na turnaji ve skupině. Velkolepý obrat ve třetí třetině nás ale vrátil do boje o postup.

Velkým tématem jsou během dosavadního průběhu turnaje emoce trenéra Filipa Pešána, který je prakticky vůbec nedává na střídačce najevo. Podle hráčů to v něm ale vře, což se projevuje především v šatně. 

Reprezentační kouč přiznal, že včerejší utkání hodně prožíval. "Moje emoce nebyly zlé, ale na druhou stranu jsme byli dole o dva góly, takže člověk hledal víru v to, že dobře pracující tým najde cestu. Povedlo se, takže velká úleva," svěřil se dle webu hokej.cz.

🎥 Vychutnejte si náš senzační obrat ještě jednou v sestřihu IIHF 💪🦁 pic.twitter.com/fxhZwdNVSa

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 27, 2021

Pešán své svěřence po dvou třetinách hecoval. "Nemůžu se sebrat a přijít před tým zlomený jak tužka, že už je konec, když není. Stejně jako všichni hráči jsme zápas chtěli otočit, pomohla nám hned první přesilovka. Pak už se rozběhl stroj, který fungoval skvěle," podotkl trenér.

Národní tým má nyní postup do vyřazovacích bojů ve vlastních rukou. Ve skupině mu zbývá odehrát ještě tři utkání s Velkou Británií, Dánskem a Slovenskem. 

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým