Slavia podruhé Arsenal nezaskočila: Vysoká prohra a konec v Evropě!

Granit Xhaka z Arsenalu v obklíčení fotbalistů pražské Slavie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2021 8:38 | Aktualizováno: 16. dubna 2021 11:14

Jízda sešívaných pohárovou Evropou je u konce. Pražská Slavia nevyužila nadějného výsledku z Londýna a po domácí porážce 0:4 s Arsenalem ve čtvrtfinále vypadla z Evropské ligy.

Slávisté si do Edenu přivezli nadějný výsledek do odvety, když na Emirates Stadium v samém závěru utkání srovnal na konečných 1:1 obránce Tomáš Holeš. V domácím utkání chtěli sešívaní co nejdéle držet nulu, bezbranková remíza by je totiž posunula mezi nejlepší čtyři. Do semifinále ale nakonec jde Arsenal.

Kanonýři totiž dostáli své přezdívce už v první půli. Stačilo šest minut a bylo po nadějích na dobrý výsledek. V rozmezí 18. a 24. minuty se prosadili Pépé, z penalty Lacazette a Saka. Do šaten se tak šlo za nepříznivého stavu 0:3.

Pro druhou půli udělal Jindřich Trpišovský hned čtyři změny v sestavě, ale zkušený tým z Londýna si pohodlně hlídal náskok. V 77. minutě navíc dokonal zkázu druhým gólem Alexander Lacazette.

Slavia tak v Evropské lize končí, postup legendárního týmu z roku 1996 mezi nejlepší čtyři týmy soutěže se zopakovat nepodařilo. 

Témata: sk slavia praha Arsenal FC Fotbal