Fotbalista roku 2020 už má jméno: Nikoho nepřekvapí, kdo vyhrál!

Tomáš Souček a Vladimír Šmicer

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. března 2021 9:40

Český fotbal se momentálně připravuje na vstup do kvalifikace o mistrovství světa. Během jarní reprezentační pauzy už tradičně přišel čas na vyhlášení Fotbalisty roku. Jméno vítěze ani letos nikoho nepřekvapilo.

S náskokem více než 500 bodů před svým spoluhráčem z reprezentace i anglického West Hamu zvítězil záložník Tomáš Souček, který tak obhájil prvenství v anketě z minulého roku. Nejlépe umístěným hráčem působícím v české nejvyšší soutěži byl osmý Adam Hložek ze Sparty.

„Opravdu si toho cením. Anketa Fotbalista roku je v Česku největším individuálním oceněním a je pro mě obrovskou ctí, že jsem ji vyhrál podruhé za sebou. Vždycky jsem byl tím, kdo si víc cení týmových ocenění, ale tým tvoří právě individuality. Jsem moc rád, že mě lidi volili a děkuju jim za to,“ uvedl pro svazový web Souček. 

Nejlepší fotbalistkou byla zvolena rovněž hráčka West Hamu Kateřina Svitková. Trenérské ocenění získal lodivod pražské Slavie Jindřich Trpišovský, talentem roku se pak stal jeho svěřenec David Zima. 

Témata: Tomáš Souček Fotbal