Ester Ledecká ani dnes nezávodila: Italská Cortina je zatím zakletá!

Ester Ledecká 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. února 2021 15:36

Ani na druhý pokus se česká lyžařka Ester Ledecká nespustila dolů ze svahu v italské Cortině d'Ampezzo. Počasí bylo proti v pondělí i úterý. Po kombinačním závodě znemožnilo také super-G.

Jako by nestačil koronavirus... Italské lyžařské středisko v Cortině d'Ampezzo, které mezinárodní lyžařská organizace FIS vybrala jako dějiště světového šampionátu v alpském lyžování, se zatím zdá být zakleté. Ani druhý den programu se nezávodilo.

Na závod žen v super-G se připravovala i olympijská vítězka v této disciplíně a české želízko v ohni Ester Ledecká. Jenže start byl nakonec nejprve několikrát odložen, až o půl třetí odpoledne padlo definitivní rozhodnutí o odložení na jiný den.

❗ Due to fog the jury together with the LOC and all the stakeholders have decided to cancel the women’s super G at Cortina 2021 @fisalpine World Ski Championships. A potential replacement date and time will be communicated in due time.#Cortina2021 #fisalpine pic.twitter.com/RKy7AwwJxj

— Cortina 2021 (@cortina2021) February 9, 2021

Harmonogram mistrovství světa tak pořadatelé museli upravit již podruhé během dvou dnů. V pondělí se totiž neuskutečnil plánovaný ženský kombinační závod.

Zatímco včera bylo problémem sněžení, uskutečnění superobřího slalomu znemožnila mlha ve vyšších polohách sjezdovky, na které se měl závod konat. 

Témata: Ester Ledecká