Ledecká dnes opět skončila mezi nejlepšími! Hrozila jí ale diskvalifikace!

Ester Ledecká 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. února 2021 15:37

Ester Ledecká pokračuje v sérii výsledků, kdy končí mezi nejlepšími lyžařkami světa. V dnešním superobřím slalomu v Německu uzavírala první šestku. Před blížícím se světovým šampionátem je to dobrý příslib.

Jak jsme vás informovali, Ester Ledecká nechyběla na startu pondělního přeloženého závodu v superobřím slalomu v německém Garmisch-Partenkirchenu. Ten se měl původně uskutečnit v neděli, ale počasí bylo proti.

Dnes už se povětrnostní podmínky umoudřily a umožnily konání super-G. Česká lyžařka do něj vyrazila s číslem 3 ve skupině největších favoritek. Nakonec se mezi nejlepšími umístila také v cíli, když skončila na šestém místě.

Po dojezdu do finiše jí však ještě hrozila diskvalifikace kvůli helmě, na níž chyběla certifikační známka. Záležitost se řešila již před závodem. Obavy trénera se naštěstí nenaplnily, výsledek se Ledecké započítal. 

Přesně za týden začíná mistrovství světa v alpském lyžování, přičemž superobří slalom je na programu hned druhý den. Nejlepší formu dnes ukázala švýcarská závodnice Lara Gutová-Behramiová. 

Témata: Ester Ledecká