ŠOK! Olympijská vítězka Ledecká mířila za vítězstvím, pak přišel hrozivý pád!

Ester Ledecká 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. ledna 2021 11:45 | Aktualizováno: 23. ledna 2021 12:36

Zase mířila ke skvělému výsledku, když najednou ve 109 kilometrové rychlosti nevytočila zatáčku a skončila v ochranné sítí. Česká lyžařka Ester Ledecká při Světovém poháru v Crans Montaně nezvládla při sjezdu zúžení trati a následoval tvrdý náraz. Po chvíli se zvedla, ukázala palec směrem nahoru. Obličej měla ale viditelně zkrvavělý. „Má rozseknutý ret, který jí sešijí v nemocnici. Ester potkal tvrdý pád. Je dobitá, “ uvedl pro Českou televizi Sport její trenér Tomáš Bank.

Plánovala si, že odstraní některé nedostatky z pátku, kdy v Crans Montaně dojela při sjezdu druhá. Olympijská vítězka Ester Ledecká v úvodu udělala drobné chyby, ale přesto dosavadním soupeřkám na mezičasech ujížděla. Pak ale nezvládla levotočivou zatáčku, oblouk už nevybrala a v rychlosti 109 kilometrů v hodině vletěla do ochranné sítě. Ledecké se stalo osudné přímé najetí stopy do zatáčky.

Trenér Tomáš Bank pro Českou televizi Sport provedl analýzu, co pád Ledecké způsobilo. „Nabrala vysokou rychlost, pravděpodobně jí dost jely lyže a stopu, kterou měla před bránou najetou, jela moc napřímo. Při nižší rychlosti by vše zvládla, ale ve vysoké rychlosti rychlosti, jakou měla, nemohla už karambolu zabránit.“

Když její karambol viděla do té doby vedoucí Italka Federica Brignoneová, okamžitě se v cíli zděšeně chytla za hlavu a společně se všemi čekala, co se s obojživelnicí, která kombinuje alpské lyžování se snowboardem, stalo. Nejdříve se nehýbala, ale poté se zvedla a všechny uklidnila, když do kamery ukázala vztyčený palec. Při pádu si však poranila obličej, který měla zkrvavělý. Všem se nakonec ulevilo, když rodačka z Prahy odešla po svých a nemusela na nosítka.

Trenér Tomáš Bank se svoji svěřenkyní spojil přes vysílačku. „Její stav by neměl být vážný, před chvílí odjela sanitkou do nemocnice v Sionu na šití. Vypadala ale v pohodě,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi Sport Bank.

Jestli v neděli Ester Ledecká odstartuje do superobřího slalomu, který bude náhradou za zrušený prosincový závod ve Svatém Mořici, nedokázal kouč říci. „Jak to s ní bude v neděli, teprve uvidíme.“ Agentura Sport Invest, která reprezentantku zastupuje, predikuje, že by měla být v pořádku. „V Nemocnici v Sionu jí sešijí ret, jiné komplikace by mít neměla.“

Pětadvacetiletá Češka naposledy nedokončila závod Světového poháru před dvěma lety, kdy vypadla v superobřím slalomu v Garmisch-Partenkirchenu.

Témata: Ester Ledecká Lyžování