MS hokej: „20“ zvítězila nad odvěkým rivalem z Ruska!

Hokej, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2020 16:00

Odvěká rivalita mezi Českem a Ruskem provází vzájemné hokejové zápasy dodnes, což se potvrdilo i v noci na dnešek, kdy se mezi sebou utkali týmy dvacetiletých hráčů. Kdy z duelu vyšel vítězně?

Hokejoví fanoušci se po Vánocích konečně dočkali mistrovství světa. Poté, co byl na jaře zrušen seniorský šampionát, se na přelomu let 2020 a 2021 koná alespoň mezistátní klání juniorů do 20 let.

Český tým do něj nevstoupil vůbec dobře, ve svém úvodním utkáním po nadějném úvodu podlehl Švédsku poměrem 1:7. Favoritem podle sázkových kurzů nebyli naši mladíci ani v následujícím souboji s Ruskem.

Utkání, které se hrálo v noci z neděle na pondělí, se vyvíjelo lépe, stav byl dlouho nerozhodný. Rozhodující gól padl v 37. minutě, kdy čeští hokejisté vyrazili do rychlého protiútoku, na jehož konci zavěsil Filip Koffer.

Ve třetí třetině pak přidal pojistku v podobě branky na 2:0 Martin Lang. V brance exceloval Lukáš Pařík, který za sebe nepustil ani jeden puk z ruských holí. Čechy čekají v základní skupině ještě dva zápasy, po noční výhře ale mají nakročeno k postupu.

Témata: hokej Hokej MS20