Nicole Schmidhoferová: Hrozivý pád soupeřky Ledecké má vážné následky!

Nicole Schmidhoferová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. prosince 2020 9:45

V 31 letech hrozí Nicole Schmidhoferové konec kariéry. Stačil k tomu jeden malý moment, kdy se nechala rozhodit během pátečního sjezdu. Nyní už rakouská reprezentantka ví, co přesně jí je.

Zatímco Ester Ledecké přineslo francouzské Val d‘Isere štěstí a triumf v disciplíně super-G, jedna z jejích soupeřek na tento podnik světového poháru nebude vzpomínat v dobrém. Na sjezdovce si totiž přivodila velmi vážný úraz.

Nicole Schmidhoferová již během pátečního sjezdu ztratila rovnováhu a v plné rychlosti vletěla do ochranných sítí, které zajišťují to, aby závodnice nevyletěly z trati úplně a nenarazily například do stromu.

Rakouská lyžařka přesto nedopadla vůbec dobře, lékařská vyšetření ukázala, že její zranění jsou vážnější, než se zprvu zdálo. Došlo k úplné vykloubení a zároveň fraktuře levého kolena, což vedlo ke zpřetrhání všech vazů v něm.

Podle lékařů proto není možné konstatovat, zdali se bude moci vrátit ke sportování na té nejvyšší úrovni. Schmidhoferová je ale velká bojovnice, která v návrat na sjezdovky věří. „Za osm, možná za deset měsíců bych chtěla zase lyžovat,“ nechala se slyšet.

Témata: Nicole Schmidhoferová