Ledecká má dnes zasloužené volno: V sobotu se zapsala do dějin!

Ester Ledecká 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. prosince 2020 14:19

Ester Ledecká má ještě velkou část kariéry před sebou, přesto se už nyní zapsala do českých sportovních dějin. Čeho dosáhla včerejším triumfem v závodě Světového poháru?

Ester Ledecká odstartovala letošní zimní soutěžní sezónu na lyžích, její královskou disciplínou ale nadále zůstává snowboard, což se potvrdilo včera. V sobotu totiž zvítězila v podniku v italské Cortině d’Ampezzo.

Na prkně přitom závodila naposledy počátkem letošního kalendářního roku v Rogle. Již v kvalifikaci, kterou suverénně ovládla, se ukázalo, že vůbec nic ze svého umu nezapomněla.

V samotném závodě pak mimořádně nadaná obojživelnice nejprve vyřadila soupeřky z Rakouska a Švýcarska. V semifinále porazila první z Němek Ramonu Hofmeisterovou, ve finále pak předčila její reprezentační kolegyni Selinu Jörgovou.

Ledecká ve snowboardovém světovém poháru triumfovala již podevatenácté, jednou podnik stejné úrovně ovládla i v alpském lyžování. V české sportovní historii se tak v počtu pohárových primátů ujala vedení, když překonala běžkyni Kateřinu Neumannovou. Přitom jí je teprve 25 let.

Témata: Ester Ledecká