SK Slavia Praha dělá čest českému fotbalu: Tohle dokázali šešívaní jako jediní!

SK Slavia Praha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. prosince 2020 11:44

Český fotbal bude mít zastoupení v evropských pohárech i v novém kalendářním roce. Postarala se o to Slavia Praha, která však nezpečetila působení ve skupinové fázi výhrou. Ve čtvrtek prohrála v Německu.

Včera vyvrcholila skupinová fáze Evropské ligy, druhé nejprestižnější celoevropské fotbalové soutěže. Český fotbal v ní měl letos tři zástupce, dva z nich se včera se soutěží rozloučili posledním zápasem. Nedosáhli totiž na postupová místa. Dál jde jako jediná pražská Slavia.

Její úhlavní rival z Letné, tedy Sparta, odehrál poslední utkání na domácí ploše, kde vyzval slovutný AC Milán. Oba týmy nastoupili v kombinovaných, výrazně omlazených sestavách. Italští hosté nakonec zvítězili 1:0 po brance Haugeho. Sparta skončila ve skupině H na třetím místě se šesti body za dvě výhry nad posledním Celticem Glasgow.

Slovan Liberec ve čtvrtek k dříve získaným šesti bodům za dvě vítězství nad belgickým Gentem přidal ještě jeden. Doma pod Ještědem uhráli bezbrankovou remízu se srbskou Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Slavia měla již před závěrečným zápasem skupiny jistý postup a účast ve vyřazovací fázi. Do ní dokonce mohla jít z prvního místa, o které se utkala ve vzájemném střetnutí s německým Bayerem Leverkusen. Sešívaní však včera prohráli vysokým rozdílem 0:4.

Témata: sk slavia praha AC Sparta Praha FC Slovan Liberec Fotbal Evropská liga (fotbal)