Velká pardubická: Dostih bude letos kvůli koronaviru vypadat netradičně!

Dostihy

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. října 2020 14:31 | Aktualizováno: 6. října 2020 18:45

Velká pardubická nakonec proběhne i letos, ale kulisy budou velice netradiční. Ochozy budou prázdné a slavný dostih budou sledovat pouze televizní kamery. Co nás o víkendu čeká?

Velká pardubická je nejslavnější český a jeden z nejtěžších evropských dostihů, který se každoročně koná druhou říjnovou neděli na dostihovém závodišti v Pardubicích. Letos se sice uskuteční, ale ve velice odlišných kulisách, než na které jsou žokejové zvyklí.

V pondělí totiž v Česku vstoupil v platnost nouzový stav i nová opatření proti šíření koronaviru. Mimo jiné je na čtrnáct dní zakázán divákům vstup na sportovní klání, což se pochopitelně dotkne i slavného závodu.

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY! 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou bude v původním termínu 11. 10. Bohužel bez diváků, ale před kamerami České televize. Umožnilo to rozhodnutí hlavní hygieničky. Pro podrobnější informace sledujte https://t.co/lhziqoWab8 🏇

— DostihyPardubice (@dostihypce) October 2, 2020

Diváci, kterých se většinou v ochozech nachází až 30 tisíc, ale o zážitek zcela nepřijdou. Legendární dostih totiž bude vysílat Česká televize, což je ostatně běžné každý rok. Do prodeje se dostaly alespoň virtuální vstupenky, o které je mezi lidmi velký zájem.

Dráha Velké pardubické měří bez sta metrů rovných sedm kilometrů, koně na její trase za 9 až 10 minut překonají celkem 31 překážek. Startovat mohou pouze kvalifikovaní šestiletí a starší koně.

Témata: Velká pardubická sport Dostihy