Zemřel Miloš Říha (†61): Ještě před pár měsíci vedl hokejový národní tým!

Miloš Říha

Autor: stars24.cz, ČTK

1. září 2020 14:14

Bývalý trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha starší v 61 letech zemřel. Úspěšný kouč, který střídačku národního týmu opustil po minulé předčasně ukončené sezoně, byl od poloviny srpna hospitalizován v Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze, kde také zemřel.

"Je to pro nás všechny nepopsatelný šok, že nám odešel tak velký a skvělý člověk a obrovský srdcař," uvedl pro web iSport.cz syn Miloš Říha mladší, který s otcem poslední sezonu u reprezentace působil jako asistent.

Říha žil na Slovensku a nejprve byl hospitalizován v Rooseveltově nemocnici v Banské Bystrici, následně byl převezen do IKEM. Rodina se k jeho zdravotnímu stavu nevyjadřovala.

"Poslední měsíc byl velký boj, děkuji celé rodině a všem blízkým, kteří byli při nás a snažili se ze všech sil. A tátovi bych chtěl za všechno, co dělal vždy pro ostatní, od srdce poděkovat," řekl Říha mladší. "Chci požádat celé hokejové hnutí, fanoušky a kamarády, aby uctili tátovu památku a vzpomínali na něj jen v tom nejlepším," dodal.

Říha starší vedl reprezentaci v uplynulých dvou sezonách. V minulosti úspěšně trénoval v extralize, zejména v Pardubicích, v KHL i na Slovensku, kde s bratislavským Slovanem získal dvakrát titul.

Témata: Miloš Říha úmrtí