Petra Kvitová děsí své soupeřky?!

Petra Kvitová 3

Autor: stars24.cz, ČTK

25. srpna 2020 16:29

Pro tenistku Marii Bouzkovou je Petra Kvitová ikonou a pondělní výhra nad dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu pro ni měla mimořádný význam. Před zápasem se světovou dvanáctku sbírala odvahu, aby dokázala aktuálně dvanáctou hráčku světového žebříčku zdolat.

"Musela jsem přemoci svoji mysl, abych věřila, že jdu na kurt jako soupeřka a ne jako její fanynka," řekla Bouzková novinářům po třísetové výhře v New Yorku. "Nejtěžší bylo sebrat kuráž a jít vyhrát," podotkla s úsměvem.

Dvaadvacetiletá Bouzková v deseti letech často sledovala tehdy stoupající hvězdu Kvitovou. "Ani si nepamatuju kolikrát jsem ji viděla. Dokonce jsme jí i sbírala míčky," poukázala na to, že dělávala sběračku při českých fedcupových zápasech.

Vítězstvím nad Kvitovou si dodala sebevědomí před blížícím se grandslamovým US Open. "Získala jsem hodně zkušeností, užila si to a je to mimořádná výhra," konstatovala. A ještě z jednoho důvodu byla pro ni výhra zvláštní. Utkání se hrálo na kurtu, na kterém Bouzková v roce 2014 získala ve Flushing Meadows trofej juniorské šampionky US Open. "Ano, takže konec byl pro mě dojemný," řekla pražská rodačka Bouzková.

Na počátku utkání s Kvitovou přitom příliš nestíhala. Zvykala si na razantní hru levoruké hvězdy. "Trvalo mi to asi hodinu. Hraje rychle a výborně do stran, takže si otevírá kurt. A nikdy jsme spolu netrénovaly. Ale časem jsem začala hrát svoji hru, lépe bránila a ke konci výborně podávala. Všechno do sebe zapadlo," líčila Bouzková.

Témata: Petra Kvitová