Ondřej Buchtela (†20): Lidé se rozloučili s nadějným hokejistou! Zabil ho nádor!

V Bystřanech se lidé naposledy rozloučili s hokejistou Ondřejem Buchtelou 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. července 2020 15:33

Lidé dnes měli možnost se naposledy rozloučit se zesnulým hokejistou Ondřejem Buchtelou, kterého připravil o život zhoubný nádor na srdci. Obránce měl přitom nakročeno k úspěšné kariéře.

V obřadní síni v Bystřanech se dnes česká hokejová obec, ale především příbuzní a přátelé rozloučili s Ondřejem Buchtelou (†20). „Pro český hokej je to velká ztráta, ale pro všechny ostatní a jeho blízké ještě větší. Ondra byl skvělý člověk!“ zaznělo mimo jiné na smutečním obřadu, který začal v pravé poledne.

Podle informací webu idnes.cz kapacita síně nestačila, Liberec a Benátky vypravily na poslední rozloučení klubové autobusy. „Lidé kolem tebe nezapomenou, jak se vedle tebe cítili. Šťastní! Spojil si nás svým srdcem,“ nechala se slyšet maminka zesnulého hokejisty.

Buchtela před několika týdny na sociální síti oznámil, že musel přestat trénovat. Lékaři u něj totiž odhalili zhoubný nádor na srdci. Mládežnický reprezentant bojoval, jako to měl ve zvyku na ledě, ale tento soupeř byl nad jeho síly.

Během léčby se vzedmula obrovská vlna solidarity. Na transparentní účet přispívali legendární hokejisté i stále aktivní hráči v čele s reprezentanty a také fanoušci. Nakonec se vybralo 3 a půl milionu korun.

Témata: Ondřej Buchtela