Dojemné loučení legendy! Milan Baroš končí s fotbalem!

Milan Baroš 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. července 2020 14:14

Legenda českého fotbalu se loučí. Už jen poslední dva zápasy čekají útočníka Milana Baroše, který dnes oznámil konec kariéry. Proč už nechce na nejvyšší úrovni pokračovat dál?

Český fotbal čeká v následujících dnech velká rozlučka. Vítěz Ligy mistrů a druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace Milan Baroš dnes oznámil, že s koncem aktuální ligové sezóny skončí také jeho profesionální kariéra. Důvodem jsou především vleklé zdravotní problémy. Na webu o tom informoval jeho současný zaměstnavatel Baník Ostrava.

„Hlava by chtěla, ale tělo řeklo stop. Zdravotní problémy se se mnou táhnou už dlouho a tělo zkrátka nefunguje tak, jak jsem byl zvyklý a jak bych potřeboval. Hlavně achilovky mě bolí tak, že už nemůžu hrát ani trénovat,“ konstatoval legendární útočník.

Baroš nehrál pouze za Baník, má za sebou i úspěšná zahraniční angažmá. S Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů, s Lyonem získal francouzský a s Besiktasem Istanbul zase turecký titul. V dresu národního týmu se účastnil úspěšného Eura 2004, kde tým skončil v semifinále.

„Potřebuju si ze všeho nejvíce odpočinout. Co bude pak, uvidíme. Nějaké nabídky se rýsují, včetně Baníku. Fotbal mě provází celý život a nevylučuju, že u něj budu chtít zůstat. Ale nechám tomu volný průběh,“ dodal končící Baroš.

Témata: Milan Baroš