Zemřel Jaroslav Švach: Proč fotbalista (†47) náhle odešel?

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

30. května 2020 9:42 | Aktualizováno: 30. května 2020 10:38

Český fotbal zasáhla v tomto týdnu další smutná zpráva. V pouhých 47 letech zemřel bývalý ligový obránce Jaroslav Švach, který byl zlínskou klubovou legendou. Co stojí za jeho předčasným odchodem?

Jak vás stars24.cz informoval, v tomto týdnu ve věku pouhých 47 let náhle zemřel bývalý prvoligový fotbalový obránce Jaroslav Švach, který svou profesionální kariéru spojil především se zlínským klubem.

V dresu tamních ševců si připsal 180 ligových startů a zlínský dres po dobu svého ligového působení nikdy neopustil. Z pozice obránce navíc nastřílel 16 branek, což z něj děla druhé nejlepšího střelce klubové historie.

Po skončení kariéry se věnoval práci hráčského agenta, žádný talent už ale svému mateřskému klubu nepřihraje. Podle informací webu denik.cz byla příčinou jeho smrti cévní mozková příhoda. Redakce tohoto serveru s ním ještě v polovině prosince mluvila.

„Po hráčské a trenérské kariéře jsem se dostal profesně a vnímáním na jinou stranu fotbalu, než jsem znal předtím. Práce mě ale naplňuje a baví hodně, protože se pořád točí okolo fotbalu, který profesně dělám už od svých osmnácti let. Fotbal je vlastně jediné, co dělám a doufám, že mě ještě dlouho bude bavit dál,“ řekl tehdy.

Témata: Jaroslav Švach Fotbal