Jágr končí v NHL! Vrací se do Kladna

Jaromír Jágr

Autor: stars24.cz

30. ledna 2018 2:14

Peripetie kolem české hokejové legendy Jaromíra Jágra končí. Poté, co ho Calgary, kde působil od začátku letošní sezóny NHL a kde však jeho angažmá neprobíhalo úplně podle jeho představ, nakonec ke konci minulého týdne zařadilo na seznam volných hráčů tak, aby si ho mohl kdokoli z dalších účastníků této kanadsko-americké hokejové soutěže vzít k sobě do kádru. Nakonec se ale nikdo takový nenašel, jak o tom informoval server kanadské televize TSN, a tak se v Kanadě čím dál více mluvilo o Jágrově návratu do Česka. To pak v pondělí večer potvrdilo i samotné Kladno, do kterého se pětačtyřicetiletý útočník vrací. „Jaromír Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín," řekl konkrétně kladenský tiskový mluvčí Vít Heral.

Středočeský hokejový klub s dlouhou historií, s nímž je Jaromír Jágr spojen coby jeho nejslavnější odchovanec, tak začalo prakticky ihned vyřizovat tzv. transfer kartu, bez které by vedle smlouvy nemohl Jágr z Calgary do Kladna odcestovat.

Současný kladenský asistent trenéra Pavel Patera, jenž je Jágrovým bývalým spoluhráčem nejen z Kladna, ale i z českého národního týmu, věří, že hokejový veterán se právě v Kladně objeví co nevidět. Podle jeho slov už jsou kladenští Rytíři na Jágrův příchod přichystáni. „Hráč jeho kvalit nám strašně moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené," řekl Patera. Přestože se ještě přesně neví, kdy se Jágr v Kladně objeví, mluví se v této souvislosti o dnech či dokonce o hodinách.

České "šedesátosmičce" se tak tedy s největší pravděpodbností nepodaří překonat rekordmana NHL Gordieho Howea a se svými dosud odehranými 1733 zápasy v NHL tak v historické tabulce NHL skončí kladenský rodák na třetí pozici. Dodejme, že během těchto 1723 zápasů se Jágrovi podařilo za velkou louží posbírat celkem 1921 bodů. V dresu Calgary nastoupil k pouhým 22 duelům, během kterých si připsal pouze jednu branku a šest asistencí.

O tom, že Jágr míří do Kladna, jako první informoval veřejnost na svém twitterovém účtu tři minuty po šesté hodině večerní Bob McKenzie, novinář z TSN. „Očekává se, že smlouva v Calgary bude rozvázána a Jágr nabere směr Kladno v České republice," napsal konkrétně a k tomuto se přidal i Wes Gilbertson, přičemž hned dodal, že tuto informaci ještě klub nepotvrdil.

Jágr, jehož od Nového roku trápí nejedno zranění a proto tak byl klubem Calgary opakovaně přidán na seznam zraněných hráčů, tak nyní může reálně pomoci Kladnu v posledních 15 duelech tuzemské druhé nejvyšší hokejové soutěže a dostat ho tak do barážových bojů o Extraligu.

Témata: Jaromír Jágr NHL Rytíři Kladno