Ester Ledecká skončila ve druhém sjezdu čtvrtá

Ester Ledecká

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. prosince 2019 11:26

Ester Ledecká skončila v druhém sjezdu sezony Světového poháru čtvrtá a jen těsně se nevešla na stupně vítězů. První česká vítězka královské disciplíny v elitním lyžařském seriálu dnes v Lake Louise chvíli vedla, dlouho byla třetí, ale nakonec ji o stupně vítězů připravily dvě setiny vteřiny, o které byla rychlejší Francesca Marsagliaová z Itálie. Ledecká se nicméně udržela v čele pořadí disciplíny.

Zvítězila Rakušanka Nicole Schmidhoferová o třináct setin před Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Za Rakušankou Ledecká zaostala o 45 setin.

První dva starty ve sjezdu v sezoně proměnila pražská rodačka ve výhru a čtvrté místo. "Mám strašnou radost. Vykopli jsme to dobře. A chci hlavně poděkovat svému týmu, protože odvedli fantastickou práci a já si oba závody opravdu užila," řekla Ledecká v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ji zastupuje.

"S ohledem na včerejší vítězství to sice není tak skvělé, ale čtvrté místo je fantastické. Škoda, že prostřední pasáž nezvládla jako včera, kdy tam byla nejrychlejší. Dnes tam ztratila šest desetin, ale pořád to byla super jízda," řekl v České televizi trenér Tomáš Bank, který na lyžích vede Ledeckou se svým bratrem Ondřejem. "Marsagliaová perfektně využila sluníčka a byla o dvě setinky lepší," dodal.

Čtvrté místo je druhým nejlepším výsledkem Ledecké v sjezdařském SP po pátečním triumfu. Na lyžích byla olympijská vítězka super-G, která zároveň jezdí na snowboardu, v kterém vládne paralelním disciplínám, popáté v elitní desítce. Čtyřikrát se do ní dostala právě v kanadském středisku Lake Louise.

Témata: Ester Ledecká