Zmrhal odchází ze Slavie, Brescia posílá do Edenu pořádný balík!

Jaromír Zmrhal 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. srpna 2019 10:13

Jaromír Zmrhal krátce po začátku nové sezóny opouští pražskou Slavii, v jejímž dresu odehrál celou svou dosavadní profesionální kariéru. Reprezentační záložník se upsal italské Brescii, v Serii A by měl strávit následující 4 roky.

Fotbalová Slavia Praha přichází krátce před vstupem do boje o milionářskou Ligy mistrů o jednu z opor posledních let, během kterých sešívaní dvakrát slavili zisk mistrovského titulu. Z Edenu odchází krajní záložník Jaromír Zmrhal a jeho novou destinací se stává Itálie a její Serie A, jedna z pěti nejlepších lig na světě.

Brescia, nováček italské nejvyšší soutěže, zaplatila za Zmrhala podle informací italských médií téměř 100 milionů korun. Český reprezentant podepsal smlouvu na čtyři roky. Jak ovšem uvedl slávistický šéf Jaroslav Tvrdík, o peníze u toho transferu až tak nešlo.

„Neprodáváme ho z ekonomických důvodů, jakkoliv každý klub potřebuje peníze, ale prodáváme ho z hlediska růstu jeho sportovní motivace, tým to neoslabí. Pro klub udělal strašně moc, na přestup do zahraničí má morální právo. V minulosti nám vyhověl v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil. Teď to ten případ není,“ vysvětlil souhlas vedení s jeho odchodem.

V dresu Slavie Zmrhal odehrál v české lize 187 zápasů, dal 26 branek a pomohl k zisku dvou ligových titulů v letech 2017 a 2019. Letos na jaře k tomu přidal i vítězství v národním poháru. Naopak Ligu mistrů už si v sešívaném dresu nezahraje, klub opouští krátce před dvojzápasem posledního předkola.

Témata: Jaromír Zmrhal sk slavia praha Fotbal Serie A (italská fotbalová soutěž)