Cyklista Lambrecht zemřel: Velký talent podlehl zraněním po pádu!

Bjorg Lambrecht

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. srpna 2019 14:24

Bjorg Lambrecht, nadějný belgický cyklista ve službách stáje Lotto Soudal, včera podlehl zraněním, která si přivodil pádem na závodu Kolem Polska. Nad ztrátou talentovaného sportovce truchlí jeho kolegové po celém světě.

Nejen cyklistický, ale celý sportovní svět včera zasáhla tragická zpráva. Na závodě Kolem Polska přišel o život teprve dvaadvacetiletý belgický cyklista Bjorg Lambrecht. Smrt závodníka stáje Lotto Soudal zůstává i po 24 hodinách obestřena tajemstvím. 

Jasné je, že mladý Belgičan narazil do betonové propusti, ovšem nikdo nechápe příčinu pádu. Lambrecht totiž ze sedla nespadl na nikterak nebezpečném místě. Stav postiženého cyklisty byl od počátku vážný, navíc nastaly komplikace s jeho převozem.

„Zkoušeli jsme mu dávat masáž srdce, potom jsme zavolali helikoptéru, ale jeho stav byl tak vážný, že nebyl schopen transportu. Pokračovali jsme v oživování a pak jsme ho převezli do nemocnice sanitkou. V nemocnici oživování pokračovalo, během operace ale zemřel,“ řekl serveru Cycling News lékař závodu Ryzsard Wisniewski. 

Jen pár hodin před tragickou zprávou o jeho úmrtí oznámila stáj Lotto Soudal, že s talentovaným Belgičanem podepsala novou dvouletou smlouvu. S Lambrechtem navíc tým počítal na blížící se španělskou Vueltu, poslední ze tří vrcholů cyklistické sezóny.

Témata: Bjorg Lambrecht Cyklistika