Liga mistrů: Slavia už ví, kdo stojí v cestě za miliony!

SK Slavia Praha 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. srpna 2019 16:33

Slavia Praha po dnešku tuší, kdo jí bude stát v cestě do milionářské Ligy mistrů. Soupeřem obhájce titulu v české lize bude buď skotský Celtic Glasgow, nebo rumunská Kluž. Rozhodl o tom dnešní los.

Jméno soupeře sešívaní zjistí 13. srpna, kdy skotský a rumunský tým odehrají odvetu třetího předkola. Zápasy Slavie ve 4. předkole se pak odehrají 20. (venku) a 28. srpna (doma). Hrát se bude o stovky milionů korun, které vítěz dvojutkání obdrží za postup do skupinové fáze Ligy mistrů.

Slavia do ní postoupila zatím jen jedinkrát v klubové historii, letos ale hráči a realizační tým cítí velkou šanci. "Pokud postoupí Celtic, což bychom všichni chtěli, jsem s losem maximálně spokojený. Z té pravděpodobné čtveřice, která může do play-off postoupit, jsem si Celtic přál," řekl kapitán týmu Milan Škoda pro klubový web.

"Kdyby Celtic postoupil, hodně se tam těším. Zápas u nich v Celtic Parku je něco neskutečného, byl by to svátek pro všechny. Pak by byla domácí odveta, šanci bychom určitě měli, je to lepší než například dostat Ajax," dodal pravý obránce Slavie Vladimír Coufal.

V osudí Evropské ligy pak byli zbylí tři čeští pohároví účastníci, kteří však musí nejprve postoupit do čtvrtého předkola. Plzeň čekají Antverpy, pražskou Spartu turecký Trabzonspor a Mladou Boleslav tým z rumunské Bukurešti FCSB.

Témata: sk slavia praha Tomáš Souček Liga mistrů