MS v hokeji 2019: Češi budou hrát o medaile! Němce rozstřílelí 5:1

Češi porazili v dramatu Němce 5:1 2

Autor: Jan Novák, stars24.cz

23. května 2019 22:41

Je to tady. Po skupinové fázi přicházejí na řadu na světovém šampionátu vyřazovací zápasy, přičemž těmi prvními jsou čtvrtfinálová utkání.

V jednom z nich se česká hokejová reprezentace utkala s Německem a hokejoví fanoušci doufali v úspěch a postup do bojů o cenné kovy, na které český hokej čeká od roku 2012. Do branky v duelu proti našim západním soudedům nakonec nastoupil Patrik Bartošák s tím, že mu krýl záda na střídačce Šimon Hrubec. Pavel Francouz je podle posledních informací mírně zraněn. V sestavě se pak celkem nečekaně neobjevil ani reprezentační debutant na letošním MS Jakub Vrána. A jak to vše probíhalo se podívejte minutu po minutě:ONLINE:

1. minuta - Utkání právě začalo.

2. minuta  - Po opatrnějším začátku byla Chytilova střela sražená německým obráncem do ochranné sítě. Následně Kubalík mohl dorážet do prázdné branky, ale nepodařilo se mu skórovat.

2. minuta -  Češi budou hrát přesilovku. Vyloučen Nowak za hru vysokou holí.

4. minuta - Během ní Gudas vyslal kotouč na gólmana, ke konci početní výhody dvakrát pálil Řepík a ani on gólmana nepřekonal.

7. minuta - Jaškin nejprve oslovil před brankou Chytila, ten se ale k zakončení nedostal. Pak ho mohl překonat Jan Kovář z otočky, ani to se nepovedlo. Nervozita je na hráčích znát, ale nyní Češi Němce tlačili v jejich pásmu.

8. minuta - Před brankou se objevil osamocený Simon, ale minul německou branku. Za chvíli se Draisitl rozhodl jít do zakončení, byl z toho ale pouze náznak první německé šance.

9. minuta - Až po devíti minutách poprvé zasahuje Bartošák a to po střele Holzera od modré, poslední pasáž měli více puk na hokejkách Němci.

11. minuta - Seidenberg po buly v útočném pásmu Německa vypálil a donutil Bartošáka k druhému zákroku.

13. minuta - Po Chytilově příležitosti, kdy vypálil po vjetí do útočného pádma na gólmana Grubauera, měl na druhé straně největší šanci zápasu Draisaitl. Ten po brejku proti Bartošákovi neuspěl! Češi jsou aktuálně bez pohybu a nemají tempo.

15. minuta - Do velké příležitosti se dostal i Reul, v další německé šanci pak přišel faul Paláta (sekání) a Češi budou hrát v oslabení. A za chvíli se stav hráčů na ledě srovná. Bude se hrát tedy 4 na 4.

17. minuta - Němcům svým malým pohybem dávají Němcům přibližovat se k naší brance. V následné naší krátké přesilovce se nám skórovat nepodařilo a ani následně Frolíkovi či Gulašovi.

19. minuta - Po Kahunově možnosti z mezikruží šel dopředu český tým, nic z toho ale nebylo. Po chvíli to zkoušeli Frolík se Simonem, ale ani oni neuspěli. Hager byl pak po faulu na Voráčka vyloučen.

20. minuta - Kromě Ruttovy střely ale nic v přesilovce do konce třetiny Češi nevymysleli.

20. minuta - Skončila první třetina.

---

21. minuta - Začala druhá třetina.

22. minuta - Ještě v přesilovce to zkoušel Hronek s Voráčkem se střelami od modré, na druhé straně ak zahrozil z úniku před tím vyloučený Hager, ale proti Bartošákovi neuspěl. Následně nebezpečně zakončoval Kahun.

23. minuta - Češi budou hrát po faulu Gudase oslabení. V něm zkoušel zaskočit Bartošáka Draisaitl.

25. minuta - Před brankou mohl zakončovat Tomáš Zohorna, ale nakonec nevystřelil.

28. minuta - Nyní se tempo českých hokejistů zvedlo, i přestol, že zahrozil Ehliz, na druhé straně Moravčík nahazoval, jeho tečovaná rána ale úspěšná nebyla. Řepík pak přihrál Palátovi, ten jen těsně minul!

28. minuta - Daší Moravčíkovo nahození, a ani následně Chytil neuspěl.

29. minuta - Gudasova střela od modré. S ní si však i s potížemi gólman Grubauer poradil.

30. minuta - Češi se snaží dostávat se do příležitostí, nemají ale příliš přesné přihrávky. A přestože i Němci zazlobí, česká defenziva si zatím poradí.

32. minuta - Tutovka pro Čechy. K odraženému puku se před gólmanem dostal Palát, ale v obrovské šanci neuspěl!

34. minuta - Hra se přelívala ze strany na stranu, až se po projetí středním pásmem rozhodl vystřelit zpoza obránce Jan Kovář! A úspěšně, 1:0!

37. minuta - Po Gudasově příhře od modré se zprava pokoušel vystřelit Voráček, bylo to aale jen do gólmana.

38. minuta - Po špatné rozehrávce Bartošáka za naší brankou se před Bartošákem s pukem objevil osamocený Mauer aten vyrovnal na 1:1!

40. minuta - Nejprve se i do další příležitosti dostali Němci po chybě v rozehrávce, v posledních vteřinách tu ale byla rychlá česká protiakce, kdy mohl po Frolíkově přihrávce zakončovat Voráček, ten ale minul.

40. minuta - Skončila druhá třetina.

---

41. minuta - Začala třetí třetina.

42. minuta - Z dobré pozice pálil Ehliz, ale puk naštěstí špatně trefil. Na druhé straně z protiútoku zahrozil Frolík, ale přestřelil.

44. minuta - Češi nyní praktikují rychlý přesun přes střední do útočného pásma.

45. minuta - Výborně! Po přečíslení 3 na 1 nakonec zakončil dorážkou kapitán Voráček a dostává Čechy do vedení 2:1! Následně je po nárazu o manitnel a po tvrdém střetu se Simonem vyprovázen z ledu lékařem Eisenschmid.

47. minuta - Za chvíli nebezpečně zahrozil Draisaitl, neuspěl a za chvíli to byli na druhé straně bratři Zohornové, kterým se nepodařilo dostat kotouč do již prázdné branky. Poté Jaškin vypálil do brankáře Grubauera.

49. minuta - Palátova střela od modré k úspěchu nevedla. Němci se snaží o vyrovnání, jejich akce ale zatím nevedly k nebezpečnému zakončení.

50. minuta - Hager z poza branky přihrál před Bartošáka Holzerovi, proti českému gólmanovi ale naštěstí neuspěl.

52. minuta - Nyní se hra rozhýbala ze strany na stranu. V příležitosti byl Jaškin s Faksou, ke gólu to ale nevedlo.

52. minuta - Nejprve měl Tiffels příležitost, zanedlouho se ale dostal do úniku Dominik Kubalík, který to vše zakončil golfovým úderem a pojišťuje vedení, 3:1!

54. minuta  - Postupně se o další gól snažili Moravčík s Voráčkem, ale neuspěli. A za chvíli to přeci jenom bylo 4:1! Po odrazu zadního mantinelu se k puku dostal Palát a ten do prázdné branky zakončil!

56. minuta - Češi hrají uvolněně a mají teď hlavně oni kotouč nan hokejkách.

57. minuta - Češi budou hrát po Jaškivě podražení v oslabení. Němci budou hrát bez gólmana.

58. minuta - Frolík mohl z půlky zamířit do prázdné branky, zabránil však tomu Kahun.

60. minuta - Nejprve Sider donutil Bartošáka k zákroku, za chvíli se do prázdné branky snažili trefiit Jaškin s Gulašem. Čechům se dlouho nedařilo trefit prázdnou, až se na to nemohl dívat Jan Kovář a zvýšil nakonec na 5:1!

60. minuta - Utkání skončilo!

Konečný výsledek:

Česko - Německo 5:1Branky: 34. a 60. Kovář, 45. Voráček, 52. Kubalík, 54. Palát - 38. Mauer

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým SR Bratislava Slovensko