Španělsko řeší další skandál: Muž obtěžoval TV reportérku! Policie zasáhla

Isu Baladovou sexuálně obtěžoval muž během živého vstupu do TV.

Autor: Pavel Krejčí

15. září 2023 10:14

Španělská policie zatkla muže podezřelého ze sexuálního obtěžování novinářky, které se měl dotknout během živého televizního vysílání. Isa Baladová informovala diváky o krádeži v hlavním městě Madridu, když k ní zezadu přišel muž a podle všeho jí sáhl na zadek. Při okamžité konfrontaci to ale popřel. 

Baladová se snažila v živém vstupu pokračovat, ale byla přerušena moderátorem, který se ji zeptal, zdali jí procházející muž sáhl na zadek. Poté, co jeho domněnku potvrdila, se kamera zaměřila na narušitele, který se zastavil vedle reportérky a usmíval se.

"Vím, že se chcete zeptat, z jakého jsme kanálu, ale opravdu mi musíte sahat na zadek? Dělám živé vysílání a pracuji," řekla mu novinářka. Muž popřel, že by se jí dotkl, a odešel pryč. 

Dostal se ale do hledáčku policie, která jej později zatkla pro podezření ze sexuálního napadení. Vlastník televizního kanálu Mediaset Espana v prohlášení vyjádřil Baladové podporu a dodal, že takové situace nelze tolerovat. Španělská ministryně práce Yolanda Díazová na sociální síti X napsala, že incident nemůže zůstat nepotrestán. 

Sexismus je ve Španělsku v poslední době velkým tématem poté, co bývalý prezident fotbalového svazu Luis Rubiales po vítězství ženského týmu na mistrovství světa políbil hráčku Jenni Hermosovou na rty. Funkcionář čelil ostré kritice a nakonec se rozhodl rezignovat. 

Témata: Isa Baladová Španělsko