Spadlo letadlo se starostou Zaječova. Byl to srdcař, uvedla Pecková

Na Berounsku spadl ultralight. (12.9.2023)

Autor: Pavel Krejčí

13. září 2023 8:30

Úterní pád ultralightu v obci Tlustice na Berounsku, který si vyžádal dvě oběti, nepřežil starosta nedalekého Zaječova Vladimír Havlík. Na sociální síti o tom informovala středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN). 

Pecková uvedla, že při podobných mimořádných událostech vždy ve svodce hledá, zda někdo nepřišel o život. "Dnes ráno jsem doufala, že dva pasažéři v letadle přežijí. Bohužel jejich životy vyhasly," napsala v úterý na sociální síti X.

Hejtmanka následně oznámila, že jednou z obětí je starosta Zaječova Vladimír Havlík, jehož označila za srdcaře. "Ačkoliv jsme neměli vždy stejný názor, on vždy obhajoval řešení, o kterém byl přesvědčen, že je nejlepší pro Zaječov," podotkla s tím, že byl také dlouhá léta členem Komise pro spolupráci s městy a obcemi Středočeského kraje.

O letecké nehodě informovali středočeští hasiči v úterý před půl jedenáctou na sociální síti X. Tam také zveřejnili fotografii, ze které je patrné, že letoun spadl na zahradu rodinného domu.

"Dvě osoby jsme museli z letadla vyprostit. Jejich zranění byla natolik vážná, ze jim na místě podlehly," uvedli hasiči s tím, že zásah probíhal u obce Tlustice, která leží asi dva kilometry na severozápad od Hořovic. 

Na místě bylo zahájeno vyšetřování incidentu, do kterého se mají zapojit také inspektoři z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Témata: Letecké nehody středočeský kraj