Soud pustil na svobodu muže, který vyhrožoval střelbou na Plzeňsku

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

25. února 2024 16:42

Muž z Plzeňska, jehož v tomto týdnu zadržela policie, protože hrozil střelbou a zároveň měl doma protitankový granátomet, bude stíhán na svobodě. Vyplývá to ze soudního rozhodnutí, o kterém informovali policisté. 

"Na základě rozhodnutí soudu bude obviněný muž stíhán na svobodě," uvedla policie na sociální síti X.

Policie o případu poprvé informovala ve čtvrtek s tím, že na sociální síti zaznamenala několik příspěvku uživatele, který v nich vyhrožoval ostatním zabitím. Konkrétně psal, že "vezme automat a začne bezhlavě střílet". Autora výhrůžek zadrželi kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou.

Muž byl nejprve podezřelý ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci v souběhu s přečinem šíření poplašné zprávy. Po páteční domovní prohlídce došlo ke změně právní kvalifikace.

"Muže jsme dnes obvinili ze spáchání přečinu násilí proto skupině obyvatelů a proti jednotlivci v souběhu s přečinem nedovoleného ozbrojování," sdělila policie v pátek. Důvodem byly nové skutečnosti.

Strážci zákona totiž během domovní prohlídky zajistili několik kusů střeliva a za účasti pyrotechnika také ruční protitankový granátomet, který byl odborně převezen k následnému zkoumání.

Témata: krimi Policie ČR Plzeňský kraj soudy