Šokující pochybení v pražské nemocnici: Zdravé pacientce omylem udělali potrat

Nemocnice Na Bulovce

Autor: Libor Frýdl

29. března 2024 14:03

V pondělí se v pražské Fakultní nemocnici Bulovka odehrála tragická událost, při níž došlo k záměně pacientek a zdravá těhotná žena během rutinní kontroly omylem podstoupila potrat. Podle serveru CNN Prima News si pacientky nemocnice popletl personál.

Těhotná žena navštívila Bulovku kvůli běžné kontrole, zatímco druhé ženě měl lékař provést zákrok známý jako kyretáž, který se používá při léčbě nemocné dělohy nebo k ukončení těhotenství.

V nemocnici ale došlo k záměně pacientek a těhotná žena, která přišla na kontrolu, následně potratila.

"V pondělí 25. března došlo na naší Gynekologicko-porodnické klinice k nežádoucí události. Podle dosavadních zjištění došlo v důsledku závažného porušení a nedodržení interních předpisů ze strany dotčených zaměstnanců k zahájení operačního zákroku u nesprávně identifikované pacientky," uvedla pro server tisková mluvčí Bulovky Eva Stolejda Libigerová.

Zaměstnanci zodpovědní za tuto záměnu jsou momentálně mimo službu a nemocnice celou událost prověřuje. Pokud se ukáže, že došlo k porušení interních pravidel během probíhajícího šetření, budou podle mluvčí osoby zodpovědné za toto chování postaveny před osobní odpovědnost.

Témata: nemocnice na bulovce