Smrtelnou nehodu u Hustopečí na D2 nepřežili silničáři. Hasiči popsali náročný zásah

Tragickou nehodu na D2 nepřežili dva silničáři. (28.8.2023) 4

Autor: Jan Hrabě

29. srpna 2023 15:40

Až po 22. hodině se v pondělí večer podařilo zcela zprůjezdnit dálnici D2 po tragické odpolední nehodě u Hustopečí, kterou nepřežili dva lidé. Policie potvrdila, že šlo o silničáře, kteří přes veškerou snahu záchranných složek podlehli vážným zraněním. 

K nehodě dvou osobních vozů a dodávky došlo na 23. kilometru dálnice ve směru na Brno. "Nehoda se stala v místě, kde na údržbě komunikace pracovali dělníci. Dva z nich byli vozidly sraženi a na místě i přes snahu záchranářů zemřeli. Dalších osm lidí bylo při nehodě zraněno," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Během vyšetřování na místě tragédie byla dálnice uzavřena. Objížďka vedla přes Hustopeče a Židlochovice. Řidiči všech tří vozidel měli negativní test na alkohol, dodal mluvčí. 

K incidentu vyjížděly také tři hasičské jednotky, první byla na místě hustopečská jednotka. "Hasiči průzkumem zjistili, že se zde nachází celkem tři havarovaná vozidla a deset zraněných osob. Okamžitě začali poskytovat první pomoc. Bohužel jedna z osob utrpěla zranění neslučitelná se životem. U dalšího zraněného zahájili hasiči resuscitaci. I přes veškerou snahu všech zasahujících byly oživovací pokusy marné," sdělil mluvčí hasičů Filip Venclovský. 

Požárníci podle něj následně zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a podíleli se na úklidu dálničního tělesa. 

Témata: Dopravní nehody Dálnice D2