Smrtelná nehoda u Svitav: Jeden mrtvý, pro dítě letěl vrtulník

U Svitav se stala tragická dopravní nehoda. (15.10.2023)

Autor: Jan Hrabě

16. října 2023 9:50

Tragická dopravní nehoda se v neděli odpoledne stala u Svitav v Pardubickém kraji. Srazilo se osobní a nákladní auto, obě vozidla skončila mimo komunikaci. Jeden z řidičů podlehl zraněním, která při nehodě utrpěl. 

O nehodě informovali krajští hasiči na webu. V osobním autě jeli čtyři dospělí a jedno dítě. "Řidič osobního vozidla přes veškerou snahu zasahujících zraněním na místě podlehl," uvedl mluvčí hasičů Miroslav Polák. 

Pro zraněné dítě přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby a následoval jeho transport do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ostatní zraněné převezly sanitní vozy do nemocnic ve Svitavách, Litomyšli a Hradci Králové. 

Po dobu vyšetřování nehody byla silnice uzavřena. Například nákladní vůz skončil po střetu na boku, náklad řepy se rozsypal. Příčinou nehody se zabývá policie, která si nechala osobní automobil převést k další expertíze. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni zaznamenal 4 426 dopravních nehod v Pardubickém kraji. Bylo jich jen o 35 více než v předchozím roce. 

Témata: Dopravní nehody Hasiči Pardubický kraj