Smrt hokejisty v Británii vyšetřuje tamní policie. Co k tomu řekla?

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

3. listopadu 2023 21:48

Britská policie vyšetřuje sobotní tragické úmrtí hokejisty Adama Johnsona. Útočník Nottingham Panthers utrpěl fatální zranění přímo na ledě, když jej zasáhla brusle protihráče do oblasti krku. Policie zdůraznila, že jde o standardní postup v případě nečekaného a náhlého úmrtí. Veřejnost vyzvala, aby se vyhnula nepodloženým spekulacím. 

Psala se 35. minuta utkání Challenge Cupu, když Johnson utrpěl řeznou ránu na krku od brusle. Zápas byl okamžitě zastaven, vážně zraněný hokejista byl ošetřen záchranáři a převezen do nemocnice v Sheffieldu. Klub ale v neděli dopoledne oznámil, že jeho svěřenec zraněním podlehl. 

Policie z oblasti South Yorkshire uvedla, že zkoumá záběry tragické události, informovala BBC. "Detektivové provádí řadu zkoumání včetně prohlížení záběrů, výslechů svědků a vyhledávání rad vysoce specializovaných odborníků, aby porozuměli okolnostem toho, co se stalo," uvedl mluvčí sboru. 

Strážci zákona nicméně zdůraznili, že zatím nikoho z ničeho nepodezřívají. "Jako u všech nečekaných a náhlých úmrtí je běžnou praxí policie, aby zcela vyšetřila okolnosti," vysvětlil mluvčí s tím, že vyšetřování zřejmě zabere nějaký čas. Policie zároveň vyzvala veřejnost, aby se zdržela nemístných spekulací, které se objevily například na sociálních sítích.

Americký hokejista Johnson naskočil ke třinácti zápasům v nejlepší lize světa NHL, za Pittsburgh Penguins dal jeden gól. Několik posledních let působil v Evropě, zahrál si za Malmö ve Švédsku či Augsburg v Německu. 

Témata: Policie Velká Británie hokej Adam Johnson (hokejista) Velká Británie