Smrt hokejisty Johnnyho Gaudreaua (†31): Rodina hvězdy MS v ČR plánovala o víkendu oslavu. Teď je čekají dva pohřby

Mistrovství světa v ledním hokeji Ostrava, Česká republika 2024, zápas USA - Francie, na snímku Johnny Gaudreau.

Autor: Jan Novák

2. září 2024 7:24

Noc před svatbou své nejmladší sestry se dva bratři z hokejové rodiny vydali na projížďku po okresní silnici nedaleko jejich rodného města v New Jersey. Místo plánovaných oslav rodina nyní čelí dvojímu pohřbu.

Úmrtí hokejisty Johnnyho Gaudreaua (†31), který zemřel při jízdě na kole po srážce s opilým řidičem spolu se svým bratrem Matthewem (†29), otřáslo celým světem. Nově se objevila informace, že oba bratři se chystali na svatbu své sestry, plánovanou na tento víkend. K tragédii se přidává i skutečnost, že Matthew očekával s partnerkou dítě. Píše CNN

Johnny a Matthew Gaudreauovi, oba talentovaní hokejisté, kteří společně excelovali na Boston College, se chystali na další velké kroky v životě. Johnny, známý jako „Johnny Hockey“, zahájil svou hvězdnou kariéru v NHL po draftu od Calgary Flames v roce 2011. Rodina se těšila, když se jejich sestra Katie připravovala na svatbu v Gloucester City, New Jersey. Navíc, Matthew a jeho manželka Madeline očekávali první dítě, chlapce jménem Tripp, který měl přijít na svět v prosinci, jak bylo patrno z fotografii z kampaně GoFundMe.

Ve čtvrtek večer, kdy se rodina Gaudreauových chystala na svatbu, jel po stejné silnici jako bratři Gaudreauovi na kole řidič džípu, který byl pod vlivem alkoholu. Třiačtyřicetiletý Sean Higgins  přiznal policii státu New Jersey, že před tímto incidentem vypil pět až šest piv.

Sean Higgins se snažil předjet pomalejší sedan a SUV tím, že vjel do jízdního pruhu na jih a úspěšně předjel sedan. Řidič SUV, který si všiml bratrů Gaudreauových na kole, se přesunul doprostřed pruhu, aby je bezpečně předjel. Higgins se však pokusil SUV předjet zprava, což vedlo k tragické nehodě, při níž Johnny a Matthew Gaudreauovi zemřeli. Jejich sestra se měla o víkendu vdávat, na svatbu se oba bratři už nedostanou.

Johnny, milovaná hokejová hvězda NHL a otec dvou dětí, tragicky zemřel spolu se svým mladším bratrem na County Route 551. „Je děsivé, že zemřeli spolu, ale zároveň to ukazuje, jak soudržná byla jejich rodina,“ uvedl hlavní trenér Boston College, Greg Brown na tiskové konferenci. Řidič Sean Higgins, který se objevil u soudu v pátek, je držen ve vazbě v okresu Salem a čeká na slyšení návrhu na zadržení, které je naplánováno na 5. září. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 10 let ve státní věznici New Jersey.

Jerry York, bývalý hlavní trenér Boston College, v pátek zdůraznil hluboké pouto mezi bratry Gaudreauovými a ocenil Matthewovu roli v Johnnyho hokejové kariéře. Manželky zesnulých hokejistů, Meredith a Madeline Gaudreauovy, vzpomínaly na bratry jako na nejlepší přátele, kteří byli vždy „bok po boku“. Meredith na Instagramu vyjádřila útěchu, že oba bratři nyní odpočívají spolu v nebi, a Madeline dodala, že její útěcha spočívá ve vědomí, že bratři zůstávají navždy spojeni. Na Instagramu sdílela snímky, které ukazují jejich blízký vztah. Johnny Gaudreau, který byl nejstarším sourozencem, vždy vzhlížel k mladšímu bratru, a jeho manželka vyjádřila naději, že si ho lidé budou pamatovat nejen jako vynikajícího hokejistu, ale také jako dobrého člověka.

Témata: Johnny Gaudreau NHL