Sjezd SP: Ledecká dnes obsadila 14. místo

Ester Ledecká ukázala nový účes. 4

Autor: Libor Frýdl

17. února 2024 15:42

Ester Ledecká se po nemoci umístila na 14. místě ve sjezdu v Crans Montaně ve Světovém poháru. Pro ni to byl nejlepší výsledek v této disciplíně v této sezoně. V pátek skončila na 17. místě ve svém prvním sjezdu.

Vítězství ve sjezdu si v Crans Montaně odnesla Italka Marta Bassinová, která celkově získala svůj sedmý triumf ve Světovém poháru. Druhá skončila Federica Brignoneová se ztrátou 54 setin sekundy. Třetí místo obsadila Lara Gutová-Behramiová, vedoucí žena celkového pořadí seriálu.

Přestože trať byla náročná i kvůli teplému počasí, Ester Ledecká se těší na nedělní superobří slalom, ve kterém zaznamenala senzaci před šesti lety na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Další významný výsledek dosáhla čtyřiadvacetiletá lyžařka Elvedina Muzaferijaová, která skončila na životním čtvrtém místě, jen o 11 setin od medaile.

Po pátečním triumfu si Lara Gutová-Behramiová upevnila vedení v celkovém pořadí seriálu Světového poháru, předstihuje Američanku Mikaelu Shiffrinovou o 165 bodů. Také útočí na první místo v hodnocení sjezdu, kde má náskok 68 bodů před třetí Stephanií Venierovou.
 
 
 
 

Témata: Ester Ledecká