Silné bouřky zpustošily Moravu! Tragédie v Českém Těšíně, strom zabil ženu

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

20. června 2024 11:36

Silná bouřka, která ve středu zasáhla Moravskoslezský kraj, způsobila nejvíce problémů v Ostravě. Z celkových 597 událostí, které museli hasiči řešit, se 283 týkalo Ostravy. Naopak nejméně problémů zaznamenali hasiči na Novojičínsku, kde kvůli počasí zasahovali pouze čtyřikrát. Informovala o tom dnes mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

Během bouřky došlo k tragédii v Českém Těšíně, kde padající strom zabil ženu. Langerová upřesnila, že strom zasáhl stan páru umístěný na volném prostranství.

Muži se podařilo utéct, ale žena takové štěstí neměla. Hasiči se hlavně zaměřovali na odstraňování spadlých stromů, čerpání vody ze zatopených sklepů a provizorní opravy poškozených střech domů.

Bouřky také omezily silniční i železniční dopravu v regionu a domácnosti se potýkaly s výpadky elektřiny. Hasiči ze správy železnic zasahovali během noci u 12 případů spojených s vydatným deštěm, zahrnujících spadlé stromy, větve a tekoucí vodu.

Dvakrát došlo k poškození trakčního vedení. Podle mluvčího Pavla Kavky je situace na železnici v Moravskoslezském kraji nyní stabilizovaná. Provoz na trati Ostrava-Svinov - Opava by měl být obnoven během dne.

Témata: Počasí Bouřky ČHMÚ