Šílená jízda v protisměru na D1: Tohle policisté nepamatují! Teď hledají viníka

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě

19. července 2024 21:53

I zkušené policisty, kteří už ve službě zažili leccos, zaskočil případ jízdy v protisměru po dálnici D1 z tohoto týdne. Policie totiž hledá neznámého řidiče, který se svou škodovkou během krátké chvíle jel v protisměru v obou směrech. 

K incidentu došlo v úterý krátce po 11. hodině. Operátor tehdy přijal několik oznámení o vozidle v protisměru na dálnici D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Policie vyslala hlídky, které sice zastavily provoz, ale vůz už nedohledaly.

"Podivné ale bylo, že nejprve auto v protisměru potkávali řidiči jedoucí na Lipník nad Bečvou a o pár minut později zase řidiči jedoucí na Přerov," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Příčinu zjistili strážci zákona díky kameře instalované na dálničním sjezdu u Přerova. 

Záznam ukázal, že neznámý řidič s vozidlem Škoda Octavia kombi jel nejprve na Přerov v pruzích směřujících na Lipník nad Bečvou. Pár minut poté se objevil na záznamu znovu, přičemž tentokrát najížděl do protisměru z druhé strany a jel tak proti vozidlům jedoucím na Přerov.

"Patrně se mu podařilo dojet až na odpočívadlo Osek, které se nachází na 289. kilometru, kde se otočil a poté již jel správným směrem. Na sjezdu, kterým na dálnici najel, ji také opustil," podotkla mluvčí.

Policie nyní po řidiči pátrá a obrací se s žádostí o pomoc i na řidiče, kteří v danou dobu úsekem projížděli a předmětné vozidlo v protisměru zaznamenali. Zavolat mohou na linku 158. Se ztotožněním řidiče a vozidla by mohly pomoci zejména kamerové záznamy z palubních kamer.

Témata: Dálnice D1 Policie ČR