Shani (†23) vozili teroristé po Gaze: Rodina dostala nejhorší možnou zprávu

Shani Louková

Autor: Pavel Krejčí

30. října 2023 14:21

Izrael potvrdil úmrtí Shani Loukové, která se v úvodních dnech probíhajícího konfliktu objevila na otřesných záběrech šířících se po sociální sítích. Zachycovaly teroristy z hnutí Hamás, jak s jejím bezvládným tělem jezdí po Pásmu Gazy. 

Tel Aviv potvrdil úmrtí třiadvacetileté neměcko-izraelské dívky na oficiálním účtu izraelského státu. "Shani byla unesena z hudebního festivalu, mučena a ukazována v Gaze teroristy z Hamásu. Prožila si nepředstavitelné věci. Naše srdce jsou zlomená," stojí ve vyjádření, které doprovází fotografie oběti teroru.

Matka dívky Ricarda potvrdila německé N-TV, že obdržela zprávu potvrzující úmrtí dcery. "Jsou to hrozné zprávy, ale alespoň už teď máme jistotu," uvedla žena, která zprvu věřila, že Shani mohla skončit v jedné z nemocnic v Pásmu Gazy.

Podle webu Jerusalem Post předala rodině smutnou zprávu izraelská armáda poté, co byla nalezena kost spodiny lebeční shodná se vzorky DNA, které poskytli blízcí. Úřady na základě nálezu dospěly k závěru, že dívka je po smrti. 

Radikálové z hnutí Hamás napadli účastníky hudebního festivalu během úvodního dne probíhajícího konfliktu, kdy v sobotu 7. října vpadli z Pásma Gazy na izraelské území, kde vraždili a brali rukojmí. 

Izrael po útoku Hamásu eviduje nejméně 1400 mrtvých a více než 3500 zraněných. Izraelské obranné síly také uvedly, že Hamás drží více než 200 rukojmích. Během izraelského bombardování Pásma Gazy zahynulo podle místních úřadů 8000 lidí, dalších 20 000 lidí bylo zraněno.

Počet mrtvých tak na obou stranách konfliktu dosahuje podle dostupných a neověřených údajů 9400, zraněno je nejméně 23 000 lidí. OSN uvedla, že od zahájení bombardování Izraele bylo vysídleno více než 400 000 obyvatel Pásma Gazy.

Témata: válka v Izraeli Shani Louk Izrael hamas