Sexuální útok na Let It Roll: Policie vyšetřuje zapeklitý případ

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

6. srpna 2023 14:00 | Aktualizováno: 6. srpna 2023 20:28

Policie řeší další případ související s festivalem Let It Roll v Milovicích. Po kontroverzním protidrogovém zátahu na autobus se zabývá sexuálním napadením třicetileté ženy, která musela být ošetřena v nemocnici. 

Případem se zabývají nymburští kriminalisté, uvedla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková na webu. Podle dosavadních zjištění mělo k sexuálnímu napadení dojít v pátek mezi půl jednou a čtvrtou hodinou ranní. 

"V dané věci je zatím spousta nejasností a my se v tuto chvíli snažíme velice detailně prověřit a dokumentovat časovou osu, kdy a co se stalo v době, kdy mělo k tomuto napadení dojít, tedy mezi půl 1 a zhruba 4 hodinou ráno. Zjišťujeme opravdu veškeré okolnosti a detaily tohoto případu a naší prioritou je zjistit, kdo ženu napadl a zranil," sdělila Suchánková.

Policie už v dané věci zahájila úkony trestního řízení a vede prověřování pro možné podezření ze spáchání trestného činu znásilnění.  

"Jakékoliv formy násilí nebo obtěžování jsou v přímém rozporu s myšlenkami a hodnotami našeho festivalu. Festivalová ochranka a další personál jsou instruováni k nulové toleranci těchto jednání a pokud by je zaznamenali, dojde k vyvedení jejich původce z areálu festivalu bez možnosti návratu. Ve všech záležitostech, kdy se na nás obrátí policejní složky, vyvíjíme maximální možnou součinnost," uvedl ředitel festivalu Ondřej Vrba.

Na Let It Roll podle něj za dvacet let k podobnému případu nedošlo. "Přesto jakékoliv obdobné podezření bereme vážně a jsme připravení i nadále maximálně možně dopomoci k objasnění případných podezření a zároveň k neustálému zlepšování standardů bezpečnosti na našem festivalu," dodal Vrba.

Činnost policistů na drum & bass festivalu Let It Roll v Milovicích se řešila už dříve kvůli kontroverzně vnímanému protidrogovému zátahu na autobus. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) napsal, že požádal policejního prezidenta, aby nechal prověřit, jestli byl postup ze strany strážců zákona adekvátní. 

Témata: Policie ČR festivaly sexuální zneužívání